• Početna>
  • Vesti>

Overene prijave kandidata za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova

Foto: info.ks. net

Centralna izborna komisija overila je danas imena kandidata za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.

Ispred Demokratske partije Kosova, nekadašnjeg lidera Hašima Tačija, to su: Aljbuljena Beljulji Hetemi za opštinu Leposavić, Izmir Zećiri za Zubin Potok, Iljir Peci za Zvečan i Taulant Keljmendi za opštinu Severna Mitrovica.

Overene su kandidature i predstavnicima Pokreta Samoopredeljenje, lidera Aljbina Kurtija. Kandidati za gradonačelnike su: Ljuljzim Hetemi za Leposavić, Flatron Hasani za Zubin Potok, Fetah Peci za opštinu Zvečan i Erden Atić za Severnu Mitrovicu.

Potvrđene su i kandidature Aleksandra Jablanovića, predsednika Partije kosovskih Srba za opštinu Leposavić i lidera Građanske inicijative “Srpski opstanak” Aleksandra Arsenijevića za Severnu Mitrovicu.

Kandidat Građanske inicijative za Mitrovicu, za gradonačelnika Severne Mitrovice je Betim Osmani.

Za gradonačelnika opštine Zvečan, verifikovana je i kandidatura nezavisne kandidatkinje Slađane Pantović.

Na današnjoj sednici su imenovani i članovi opštinskih izbornih komisija. Još uvek nije poznato gde će biti biračka mesta, kao i ko će obezbeđivati izbore.

Izbori će se održati 18. decembra, a za 25. decembar su raspisani izbori za odbornike samo u opštinama Zvečan i Leposavić, dok i pored ostavki odbornika, još uvek nisu raspuštene opštinske skupštine u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici. Srpska lista nije prijavila svoje kandidate za ove izbore.

Comments

Pročitaj još