• Početna>
  • Vesti>

Petković: Postaje smešno i blamantno kako Kurtija na dnevnom nivou demantuju međunarodni zvaničnici

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Krajnje je vreme da Aljbin Kurti prestane da obmanjuje javnost i suoči se sa istinom i činjenicama koje jasno dokazuju da nema nikakvih zacrtanih i unapred postavljenih rokova za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Postaje već smešno i blamantno kako Kurtija na dnevnom nivou demantuju međunarodni zvaničnici, a poslednji u nizu je portpatol EU koji je nedvosmisleno rekao da nikakvi veštački rokovi ne postoje u realnosti” naveo je Petković.

“Jedina štoperica koja otkucava jeste ona za formiranje Zajednice srpskih opština, sa kojom Priština kasni već 10 godina i zato bi Kurtiju bolje bilo da se fokusira na ispunjenje te preuzete obaveze i implementira ono što je potpisano u Briselu” dodao je Petković.

Ostali rokovi očigledno postoje samo u Kurtijevoj glavi, uz uzaludne snove o tome kako će Beograd da prizna deo svoje teritorije, koji se suprotno međunarodnom pravu predstavlja kao takozvana država, navodi Petković.

“Neka Kurti dobro zapamti da svako ko je pokušao da napada Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski verujući narod ili predsednika Aleksandra Vučića samo je to uzalud i neuspešno radio. U tom jalovom poduhvatu Kurtiju ne mogu pomoći ni oni u srpskoj opoziciji, koje hvali i čiju pomoć svesrdno očekuje” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još