• Početna>
  • Vesti>

Novi DSS KiM: Dobro je da je izbegnuta eskalacija, Srbija će se tek naći pred pritiscima

Povodom dogovora o tablicama, Novi DSS Kosova i Metohije izdao je saopštenje u kome se kaže da je dobro što je izbegnuta eskalacija koja je pretila da izbije usled kako su naveli “sumanutih odluka Aljbina Kurtija” u vezi sa najavljenim novčanim kažnjavanjem i oduzimanjem vozila sa srpskim registarskim oznakama gradova na KiM, za koje iz DSS podsećaju da su međunarodno priznate i “koje služe kao dokaz prisustva države Srbije na Kosovu i Metohiji”.

“Ostaje nejasnoća u pogledu registracije novih vozila, narod je zbunjen i očekuje odgovore i razjašnjenja. 
Pozivamo nadležne organe da nikako ne prekidaju izdavanje novih KM tablica. Takođe, mislimo da je problem sada samo odložen na neko vreme i da će se država Srbija naći pred još većim pritiscima zapadnih zemalja da prizna secesiju naše južne pokrajine” kažu iz ove političke partije.

U saopštenju je istaknut stav da Novog DSS-a Kosova i Metohije da je vreme da se prekine sa ustupcima Prištini, ato kako se navodi, zahteva promenu politike prema Kosovu iz korena.

“Mi smo osuđeni da se svim demokratskim sredstvima borimo za sopstveni opstanak na Kosovu i Metohiji, kao i opstanak Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Međunarodno pravo nam daje argumente u toj borbi, ali je ta borba mukotrpna i u suštini borba naše volje i želje. Novi DSS će uvek biti uz svoj narod, kao što smo uvek i bili, apelujući na jedinstvo naših sunarodnika. Kosovo i Metohija je bila i zauvek će ostati sastavni deo Srbije” stoji na kraju saopštenja.

Comments

Pročitaj još