• Početna>
  • Vesti>

Vučić u Briselu: Nismo postigli apsolutno nikakav dogovor

Foto Tanjug

U Briselu je održan sastanak delegacija Beograda i Prištine sa predstavnicima EU. Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da iz njemu nejasnih razloga nisu uspeli da postignu apsolutno nikakav dogovor.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se očekuje još izjava šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja, ali da iz njemu nejasnih razloga nisu uspeli da postignu apsolutno nikakav dogovor.

“Srpska strana je bila potpuno konstruktivna i deset puta menjane tekstove smo prihvatali, ali albanska strana nijednog sekunda nije htela da prihvati ništa. Uvek bi dodavali nešto što je bilo jasno da nije moguće”, rekao je Vučić.

Poručio je da želi da sve utiske sabere, kao i da je sačuvao sve papire.

“Pred nama su besane noći i svakako mnogo teških dana. Ali ćemo mi poslušati savete i zahteve Borelja – on je tražio da oni ne primenjuju kazne, a da mi ne izdajemo nove tablice KM što smo rekli da je sve u redu, tako da ćemo mi to poštovati i ponašati se u skladu sa tim”, naglasio je Vučić.

Ukazao je da ćemo videti šta će da uradi druga strana, ali da pred nama nisu laki dani.

“Mislim da je danas jasno svima u EU i svetu ko je bio konstruktivan i ko je želeo dogovor, ko je želeo očuvanje mira i stablnosti, a ko nije”, rekao je Vučić.

“Ono na čemu smo mi jedino insistirali jeste da, kada pričate o nečemu u budućnosti, moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani i to je ono što je sve vreme kamen spoticanja, jer neki ne žele da ono što je potpisano i dogovoreno da se primenjuje, već bi želeli da se primenjuje nešto što nije ni razgovarano”, naglasio je Vučić.

Najverovatnije ću se večeras ili sutra tokom dana obratiti građanima Srbije sa svim zaključcima, rekao je Vučić.

Poručio je narodu na KiM da će njihova država uvek bez obzira ne sve biti uz njih.

Comments

Pročitaj još