• Početna>
  • Vesti>

Katar: Svečanom ceremonijom, otvoreno Svetsko prvenstvo u fudbalu

Foto: Twitter Cúcuta Online

Ceremonijom na stadionu “Al Bajt” u Al Koru u Kataru, svečano je danas otvoreno Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će trajati do 18. decembra. SP u Kataru je 22. po redu u istoriji, a američki glumac Morgan Frimen vodio je ceremoniju otvaranja na stadionu “Al Bajt”, prenosi RTV.

“Postoji zajednička nit nade, radosti i poštovanja”, rekao je Frimen.

Pesmom je odata počast svim učesnicima Svetskog prvenstva u Kataru, a potom su se na terenu stadiona “Al Bajt” pojavile maskote sa prethodnih Mundijala, dok se sa razglasa čule pesme koje su obeležile prethodne Mundijale.

Na teren je izašao i Laeb, koji je maskota Mundijala u Kataru. Južnokorejska superzvezda Jung Kuk izveo je muzički program, a potom mu se priključio i domaći pevač Fahad Al-Kubaisi.

Oni su zajedno otpevali pesmu “Sanjari”.

Ceremonija svečanog otvaranja SP završena je vatrometom, a zastave zemalja učesnica, među kojima i Srbije, zaviorile su se na stadionu “Al Bajt”.

Prvi meč na SP između Katara i Ekvadora počeo je danas od 17 sati na stadionu “Al Bajt”, u okviru prvog kola grupe A.

Srbija prvi meč igra 24. novembra protiv Brazila, četiri dana kasnije sledi duel protiv Kameruna, a grupnu fazu završava 2. decembra protiv Švajcarske.

Ukoliko prođe u nokaut fazu, u osmini finala “ukrstiće” sa grupom H u kojoj su Portugal, Urugvaj, Gana i Južna Koreja. Dakle, postoji šansa da se Srbija ponovo sretne sa Portugalom, ekipom koju je na fantastičan način pobedila u Lisabonu 2:1 i izborila direktan plasman na finalni turnir.

Comments

Pročitaj još