• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Mandate zadržali u sigurnim rukama i sprečili da se izmene zakoni kojima se garantuju prava srpskog naroda

Foto: Srpska lista

Srpska lista je potvrdila da je u skupštini u Prištini devet poslanika Srpske liste tehnički verifikovalo mandate i “na taj način ih zadržalo u sigurnim rukama, i odmah napustilo sednicu skupštine”.

Današnjom strateškom odlukom je najdirektnije sprečeno da se ostvari plan Aljbina Kurtija i njemu podobnih Srba da se izmene ustav i zakoni kojima se garantuju prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Srpske.

“Namera Kurtija i Rade Trajković, ali i ostalih poput nje, bila je izglasavanje izmena ustava koje bi vodilo ukidanju srpskih opština, otimanju imovine od Srpske pravoslavne crkve, ukidanje srpskog jezika, prava na zastupljenost u institucijama itd” navodi se dalje u saopštenju.

Srpska naglašava “da ova strateška i politička odluka neće ni na koji način zaustaviti proces napuštanja kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije kojim se gase sve kosovske institucije na toj teritoriji, a kao odgovor na kršenje briselskog sporazuma, maltretiranje srpskog naroda i gaženje svih ljudskih prava”.

“Želimo da naglasimo da je naš cilj da se zaštiti naš narod, mir i sigurnost, ali i ne dozvoli Kurtiju i Radi Trajković da kroje kapu srpskom narodu i odlučuju o našim životima” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još