• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Lajčakom i Boreljom: Najvažnije je da EU ostane pri čvrstom stavu o obavezama Prištine

Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram profilu “buducnostsrbijeav” da je na radnom ručku imao otvoren razgovor sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, evropskom putu Srbije, ali i usklađivanju spoljne politike sa EU.

Predsednik Srbije je istakao da je od najvećeg značaja da evropske institucije i zemlje članice EU ostanu pri čvrstom stavu da Priština konačno treba da krene da ispunjava preuzete obaveze, što se, pre svega, odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, čime bi i u praksi pokazali navodnu privrženost nastavku dijaloga i rešavanju svih otvorenih pitanja.

“Saglasili smo se da je neophodno spustiti sve tenzije, smiriti napetosti i racionalno rešavati probleme, na čemu Srbija uvek insistira” naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u objavi.

Tokom posete Parizu, Vučić se juče sastao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, sa kojim je, prema njegovim rečima, imao najsadržajniji razgovor u odnosu na sve dosadašnje.

Comments

Pročitaj još