• Početna>
  • Vesti>

Sastanak Borelja i Lajčaka sa Kurtijem, teme – dijalog, tablice i dešavanja na severu KiM

Foto Tviter Aljbin Kutri

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU u dijalogu Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, sastali su se danas u Parizu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. Ova vest je potvrđena iz kabineta kosovskog premijera, uz obrazloženje da se razgovaralo o dijalogu, primeni odluke o registarskim tablicama i najnovijim dešavanjima na Kosovu.

Kurti je tom prilikom istakao elemente okvirnog sporazuma za punu normalizaciju odnosa uz međusobno priznavanje u fokusu , i rekao da je francusko-nemački predlog, koji ima podršku Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije služi kao dobra osnova za dalju diskusiju, saopšteno je iz Kurtijevog kabineta.

Kurti je, komentarišući poslednja dešavanja na severu Kosova, ponovio da je Vlada Kosova pokazala odlučnost za vladavinu prava i posvećenost održavanju mira i bezbednosti “u zemlji”.

Sastanku su prisustvovali i zamenik kosovskog ministra inostranih poslova i dijaspore Krešnik Ahmeti i savetnici premijera Aljbina Kurtija Jeton Zuljfaj i Fisnik Korenica.

Kurti je na svom Tviter nalogu napisao nakon sastanka sa Boreljom da se razgovori o pravno obavezujućem sporazumu ne mogu odlagati.

Comments

Pročitaj još