• Početna>
  • Vesti>

Ministar Vučević obišao Komandu Kopnene vojske u Nišu

Foto Ministarstvo odbrane Vlade RS

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao je danas Komandu Kopnene vojske u Nišu, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović upoznao je ministra Vučevića sa organizacijom, razmeštajem, misijama i zadacima tog operativnog sastava Vojske Srbije.

Posle sastanka sa najodgovornijim starešinama Kopnene vojske i obilaska Spomen sobe, ministar Vučević poručio je da će Ministarstvo odbrane uz podršku Vlade i predsednika Republike nastaviti sa jačanjem Vojske Srbije i raditi na poboljšanju standarda njenih pripadnika.

“Čast mi je što sam danas zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije u poseti Komandi Kopnene vojske. Čestitam na svemu što su radili, na odbrani, čuvanju otadžbine Srbije. Pre svega na zadacima koje su izvršavali i vrše u Kopnenoj zoni bezbednosti”, izjavio je ministar odbrane.

On je naglasio da je to najizazovniji i najzahtevniji zadatak, imajući u vidu današnju političku situaciju.

“Zajedno ćemo, i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uz podršku Vlade, uz podršku predsednika Republike, uz ekonomsko jačanje države, nastaviti sa procesom daljeg snaženja Vojske Srbije, sa boljim opremanjem, sa savremenijim naoružanjem i boljom opremom, rešavanjem stambenih potreba pripadnika Vojske Srbije, sa boljim standardom za sve one koji su deo odbrambenog sistema”, rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, radiće se i na povećanju brojnosti vojske.

“Ne da bi se junačili ili nekom pretili već da bi Vojska Srbije nastavila da bude ono što jeste, najsnažniji odvraćajući faktor za sve one koji nisu dobronamerni prema našoj otadžbini, prema Republici Srbiji”, zaključio je ministar Vučević.

Na kraju posete Komandi Kopnene vojske, ministar Vučević sastao se i sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

Comments

Pročitaj još