• Početna>
  • Vesti>

Potresna slika, tuga i bol na groblju u Južnoj Mitrovici

Foto: TV Most

Raseljeni Srbi sa severa Kosova i Metohije danas su na zadušnice organizovano obišli groblje u južnom delu Kosovske Mitrovice. Groblje i dalje oskrnavljeno i zapušteno, potresna slika koja uvek iznova produbi tugu i bol. Odlazak je organizovao Privremeni Organ opštine Kosovska Mitrovica i crkvena opština Kosovska Mitrovica.

Ni posle 23 godine na KiM raseljeni Srbi ne mogu da na miru i dostojanstven način obiđu grobove svojih najmilijih. Oskrnavljeni spomenici zarasli u korov slika je koju i ove godine zatiču na pravoslavnom groblju u Južnoj Mitrovici.

“Jako sam tužna, ne mogu da nađem spomenik gde je. Otac i majka su mi ovde sahranjeni. Strašno je. Ovako se njima nije dešavalo. Srbi nisu rušili spomenike, pogledajte ovo. Zašto ovo. Kako koji put dođemo sve gore i gore”, kaže jedna od sugrađanki za TV Most.

I pored ovakvih slika i velike tuge, kažu nastaviće da dolaze.

Kao i mnoge pravoslavne svetinje i groblje u Južnoj Mitrovici je u više navrata skrnavljeno. Ovo je nažalost jedan od istinskih pokazatelja života i ophođenja prema Srbima i njihovim svetinjama na KiM.

Comments

Pročitaj još