Policija: Nema slanja specijalaca na sever

Kosovska policija je saopštila da nije poslala, niti angažovala specijalne jedinice ka severu Kosova, kako su o tome izvestili pojedini mediji.

Naveli su da kosovska policija kao institucija za sprovođenje zakona, na osnovu zakonskih i ustavnih akata, ima svoje operativne planove za očuvanje poretka , slobodno kretanje kao i očuvanje reda i mira javnosti.

“Kosovska policija kontinuirano prati dešavanja, uključujući nedavna dešavanja na severu Mitrovice, i vrši profesionalne procene u skladu sa kojima preduzima neophodne, razumne i zakonske mere za rešavanje bezbednosne situacije i profesionalno reagovanje u slučaju narušavanja bezbednosti.

Policija Kosova će, prema potrebi i operativnim procenama, angažovati svoje osoblje, radi obavljanja poslova i zakonskih ovlašćenja, kako bi se garantovala opšta bezbednost, kao i bezbednost svih građana bez razlike.

Policijske jedinice javnog reda i granične jedinice po službenoj dužnosti kruže/kreću se u zavisnosti od obaveza i policijskih zadataka, ali nema angažovanja niti slanja specijalnih jedinica na sever Mitrovice, kako je objavljeno u medijima, navodi se u saopštenju policije.

Comments

Pročitaj još