• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM: Ispisan natpis UČK na porodičnoj kući u selu Suvi Do

Na ogradi porodične kuće Ilije Filipovića u multietničkom selu Suvi Do, u opštini Lipljan, ispisan je crnim slovima natpis UČK što je uznemirilo i ovu i ostale srpske porodice koje žive u ovom kraju.

Ovime je nastavljen crni niz pretnji i provokacija od strane albanskih ekstremista i huligana čije su mete Srbi na Kosovu i Metohiji.

Od početka prošle godine ovo je ukupno 20. prijavljeni slučaj ispisivanja grafita ozloglašene terorističke organizacije na srpskim školama, kućama, vrtićima, pa se svakako ne može posmatrati kao izolovani slučaj već plansko i osmišljeno zastrašivanje i uznemiravanje Srba sa ciljem da se proteraju sa prostora Kosova i Metohije.

Ovaj incident dolazi u danu kada su na prostoru Kosova i Metohije pojačane tenzije i uznemirenost srpskog naroda zbog jednostranih odluka prištinskih vlasti u vezi sa KM registarskim tablicama.

Jednostrani politički potezi albanskih vlasti upereni protiv Srba na KiM direktno podstiču otvoreno iskazivanje mržnje i netrpeljivosti i izazivaju incidente na terenu.

Zato zahtevamo od nadležnih institucija da se u najbržem roku izvršioci ovog zlodela privredu pravdi i adekvatno kazne i da se obezbedi civilizovani život za sve Srbe na prostoru KiM, ali i da se bezbednost podigne na viši nivo, posebno u mešovitim sredinama.

Comments

Pročitaj još