• Početna>
  • Vesti>

Priština: Skupština usvojila nekoliko nacrta zakona i dva finansijska izveštaja za prošlu godinu

Foto: Printscreen/ATV

Poslanici u kosovskoj skupštini usvojili su na današnjoj sednici više nacrta zakona, među kojima je i onaj o privremenim merama na osnovne proizvode, zatim zakon o podršci javnih radova i zakon o Vladi. Zakon o ublažavanju kazni izrečenih u toku pandemije kovid-19 je i ovog puta odložen. Takođe, danas su usvojena i dva finansijska izveštaja za 2021. godinu.

Skupština je prvo sa 63 glasa ZA, nijednim protiv i nijednim uzdržanim, usvojila Nacrt zakona o privremenim merama osnovnih proizvoda – u posebnim slučajevima destabilizacije tržišta.

Usvojen je i Nacrt zakona o podršci javnih radova, kao i zakon o kosovskoj Vladi.

S obzirom na to da je u Skupštinu danas stigla peticija o ublažavanju kazni izrečenih za vreme pandemije kovid-19, razmatranje tog nacrta zakona je odloženo.

„Predsedništvo je zamolilo pokretača da to pitanje delegira poslanicima, kako bi se razmatralo u Skupštini“, navode mediji koji su pratili sednicu.

U prvom čitanju potom je uvojen Nacrt zakona o proceni uticaja na životnu sredinu.

Usvojen je i godišnji finansijski izveštaj budžeta za 2021. godinu, kao i preporuke Komisije za nadzor javnih finansija u vezi sa Izveštajem opšte revizije.

Sednica je završena usvajanjem godišnjeg izveštaja Fonda penzijske štednje za 2021. godinu.

Comments

Pročitaj još