• Početna>
  • Vesti>

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije sa novim komandantom Kfora

Foto Vojska Srbije

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu s komandantom Kfora general-majorom Anđelom Mikeleom Ristućom. Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima koje se preduzimaju radi očuvanja i unapređenja mira i bezbednosti na teritoriji južne srpske pokrajine, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

General Mojsilović je u razgovoru s novoimenovanim komandantom Kfora naglasio da je, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i svim potpisanim sporazumima, Kfor jedini legitimni bezbednosni akter u pokrajini i da je kao takav dužan da prvi reaguje u slučaju narušavanja bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Ukazao je da jednostrani potezi privremenih prištinskih institucija ne doprinose smirivanju situacije na terenu i izrazio zabrinutost, jer im pojedine zemlje čiji se kontingenti nalaze u sastavu Kfora pružaju pomoć u razvoju tzv. Kosovskih snaga bezbednosti.

Načelnik Generalštaba je ovom prilikom generalu Ristući čestitao postavljenje na dužnost komandanta Međunarodnih snaga na Kosovu i Metohiji, na kojoj se on nalazi od sredine ovog meseca, i izrazio nadu da će se profesionalna saradnja Vojske Srbije i Kfora nastaviti i za vreme njegovog mandata.

Comments

Pročitaj još