• Početna>
  • Vesti>

Vučić sa Eskobarom: Važan razgovor uz insistiranje na punoj primeni do sada postignutih sporazuma

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji je u Beograd doputovao iz Prištine. Teme sastanka bile su aktuelna dešavanja u okviru procesa normalizacije odnosa sa Prištinom i mogućnosti za nastavak dijaloga i pronalaženje održivih rešenja.

Vučić je ponovio da je Srbija posvećena nastavku dijaloga i rešavanju otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, sa akcentom na potpunoj primeni do sada potpisanih sporazuma u Briselu i poštovanju međunarodnog prava, saopštila je Služba sa saradnju sa medijima predsednika.

Gabrijel Eskobar izrazio je očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine o svim otvorenim pitanjima i sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa nastaviti dinamično i konstruktivno, što je značajno kako za građane, tako i za sveukupan mir, stabilnost i napredak regiona, uz brzo okončanje pregovora, navedeno je u saopštenju. 

“Važan razgovor o svim aktuelnim dešavanjima i otvorenim pitanjima u dijalogu Beograda i Prištine uz insistiranje na punoj primeni do sada postignutih sporazuma, kao i međunarodnog prava”, napisao je predsednik Vučić na nalogu na Instagramu buducnostsrbijeav

Comments

Pročitaj još