• Početna>
  • Vesti>

Uhapšen muškarac osumnjičen za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića

Kosovska policija uhapsila je M. M. – muškarca srpske nacionalnosti, za kojeg se sumnja da je bio deo organizovane kriminalne grupe koja se povezuje sa ubistvom lidera GI “SDP” Olivera Ivanovića, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva u Prištini.

Hapšenje se dogodilo sinoć, ali u saopštenju Tužilaštva nije navedeno gde.

„Sumnja se da je okrivljeni M. M. kao pripadnik organizovane kriminalne grupe aktivno učestvovao u izvršenju krivičnog dela ‘Učešće ili organizovanje organizovane kriminalne grupe’, vezano za krivično delo ‘Teško ubistvo’ sada pokojnog Olivera Ivanovića“, stoji u saopštenju Specijalnog tužilaštva.

U saopštenju se navodi da je M. M. je od početka 2019. godine bio nedostupan nadležnim organima i da se za njim tragalao.

Podsetimo, Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje političke organizacije u Kosovskoj Mitrovici.

Za učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi koja se dovodi u vezu sa njegovim ubistvom optuženi su: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović i Rade Basara. Dragiša Marković i Žarko Jovanović se terete za zloupotrebu službenog položaja.

Comments

Pročitaj još