• Početna>
  • Vesti>

UPŽ “Avenija” u okviru projekta “Žene to mogu” predstavila internet katalog “Duša Kosova”

Udruženje poslovnih žena „Avenija“ sprovelo je projekat Efikasna izrada ručnih radova „Žene to mogu“. Rezultat projekta je internet katalog „Duša Kosova“ u kome su prezentovani ručni radovi vrednih žena sa Kosova i Metohije.

„U katalogu su predstavljeni ručni radovi 23 žene, koje su bile učesnice projekta i tu je prezentovan samo deo njihovih proizvoda. Pored toga, tu se nalaze njihova imena i kontakti kako bi eventualni kupci mogli da ih kontaktiraju“, istakla je gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica Ivana Vujović, sekretar Udruženja poslovnih žena „Avenija“.

Projekat je finansiran od strane UNDP-a, a trajao je deset meseci. Učesnice su bile romske, goranske, bošnjačke i srpske nacionalnosti.

„U okviru trjanja projekta organizovali smo radionice na kojima su naše učesnice imale priliku da slušaju predavanja vrsnih predavača iz Beograda i Kruševca. Na tim radionicama one su naučile digitalnu pismenost, marketing i kako da upakuju svoje proizvode, jer svi znamo da je sve to jako bitno kako bi se neki proizvod prodao“, istakla je Vujović.

Ona je naglasila da su tokom trajanja projekta imali 32 aktivne učesnice, a s obzirom na to da je jednom mesečno bila organizovana i onlajn radionica, nekada je bilo i više od 50 aktivnih žena.

Naziv projekta „Žene to mogu“ predstavlja i slogan za dalji rad Udruženja poslovnih žena „Avenija“ u Lapljem Selu.

Comments

Pročitaj još