• Početna>
  • Vesti>

KEK od 20. oktobra počinje sa prodajom uglja građanima i privredi, za tu namenu izdvojeno 150.000 tona

Energetska korporacija Kosova (KEK) najavila je da će, na osnovu vladinih mera za ublažavanje energetske krize, od 20. oktobra početi sa prodajom uglja građanima i privredi.

“Na osnovu mera koje je Vlada Kosova preduzla za ublažavanje energetske krize, i pozivajući se na preporuku hitne tehničke komisije, od 20.10.2022. godine, počeće proces prodaje uglja građanima i privredi. Za ovu namenu, KEK je izdvojio oko 150.000 tona uglja u rudniku Sibovac i planirano je da se ovaj proces sprovede u roku od 60 dana”, navodi se u objavi na njihovoj fejsbuk stranici.

“Pored toga, KEK je u koordinaciji sa Ministarstvom ekonomije odredio cenu od 15 evra po toni uglja za domaćinstva i 20 evra za preduzeća sa PDV-om, ne uključujući troškove utovara i transporta. Proces utovara i transporta vršiće ekonomski operater izabran od strane KE-a i ne može premašiti cenu utovara od 30 evra po kamionu i iznos od 2,40 evra po kilometru za transport”, naglasili su iz KEK-a.

Takođe su pozvali sve zainteresovane da iskoriste ovu priliku za snabdevanje ugljem, kako bi smanjili povećane troškove grejanja tokom zimske sezone. Količina uglja za jednog građanina ograničena je na deset tona.

Comments

Pročitaj još