• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju: Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen spomenik pokojnom Milanu Nisiću

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Na srpskom pravoslavnom groblju u Klokotu polomljen je spomenik pokojnom Milanu Nisiću. Oskrnavljeni spomenik su zatekli sinovi, koji su slučaj prijavili policiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ova porodična grobnica podignuta je 2008. godine a pokojnik sahranjen 2018. Prema sumnji sinova, a na osnovu oštećenja, spomenik je slomljen krampom.

Ovo je nažalost novi u nizu slučajeva da se srpski spomenici, humke i krstovi skrnave širom Kosova i Metohije, kao i na samom groblju u Klokotu.

Očigledno je da albanskim esktremistima nije dovoljno da gotovo svakodnevno napadaju srpski narod i njihovu imovinu sa ciljem da ih obeshrabre u nameri da ostanu na svojim ognjištima, već ni mrtvim Srbima ne daju da počivaju u miru.

Ovaj anticivilizacijski čin najjasnije oslikava antisrpsku histeriju i mržnju prema našem narodu na prostoru KiM, čiji su kreatori prištinski političari koji ni jedan incident prema Srbima nisu osudili.

Međunarodne organizacije i institucije više ne smeju da zatvaraju oči pred ovakvim vandalskim činovima, jer su oni i velika sramota i na njihovom obrazu i anticivilizacijske tekovine u 21. veku u srcu Evrope.

“Zato Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinioci ovog nedela hitno pronađu, a međunarodne misije da deluju u okviru svog mandata i obezbede prekopotrebnu zaštitu srpskom narodu na KiM” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Comments

Pročitaj još