• Početna>
  • Vesti>

U pucnjavi u Gračanici ranjen Ljubomir Mirić, stabilno je i van životne opasnosti

Foto: Kancelarija za KiM

Ispred novootvoreneg kluba „Opera“ u Gračanici sinoć je došlo do pucnjave u kojoj je jedno lice srpske nacionalnosti iz Lipljana ranjeno, potvrdio je za portal Gračanica onlajn komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.

Kako je istakao Trajković, za osumnjičenim se traga.

Gračanica onlajn nezvanično saznaje da je napadač Albanac, međutim, Trajković nije mogao da potvrdi te navode, ali je precizirao da napad nije etnički motivisan.

„Motiv napada je najverovatnije ljubomora, nije u pitanju etnički motivisan napad“, istakao je Trajković, dodajući da je istraga u toku.

Kancelarija za KiM: Povređeni je zbrinut u KBC Gračanica i nije životno ugrožen

Iz Kancelarije za KiM saopšteno je da se radi o Srbinu Ljubomiru Miriću (55), da se pucnjava dogodila u Lapljem selu, te da je povređeni sa prostrelnom ranom u predelu desne butine, sinoć oko 23h, primljen u KBC Gračanica. Dodaje se da je njegovo stanje sada stabilno i da nije životno ugrožen.

“Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Priština i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak” navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM, za razliku od policije, ipak smatraju da je reč o etnički motivisanom napadu i to kako podsećaju, stotom incidentu prema Srbima na KiM, od početka godine.

“Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšeen i adekvatno sankcionisan. Prema rečima samog oštećenog, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije. Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih” navedeno je u saopštenju.

“Izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumljivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu” stoji na kraju teksta.

Srpska lista osudila napad na Mirića

Srpska lista osudila je ranjavanje Ljubomira Mirića koje se dogodilo sinoć u Lapljem selu, čime je kako se navodi u saopštenju, “nastavljen poražavajući niz neosnovanih napada na Srbe na Kosovu i Metohiji”.

“Samo pukom srećom i predanim radom lekara KBC Gračanica Ljubomir Mirić je, iako teško ranjen, živ i u stabilnom stanju. Zahtevamo od nadležnih organa da najhitnije reaguju, pronađu počinioca ovog gnusnog napada, za koga povređeni Mirić tvrdi da je Albanac, i najoštrije kazne zbog ovog nedela. Očekujemo da policijski i sudski organi počnu da rade svoj posao i kažnjavanjem odgovornih za napade na Srbe pošalju poruku svima da je nasilje neprihvatljivo ponašanje, bez obzira na nacionalnost žrtve ili počinioca” navodi se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još