• Početna>
  • Vesti>

U sedištu Crvenog krsta Kosova i Metohije, u Kosovskoj Mitrovici, danas je otkrivena bista Dragiše Murganića

Radio Mitrovica sever

Dragiša Murganić je bio dugogodišnji sekretar Crvenog krsta Kosova i Metohije. Važio je za velikog humanistu. Preminuo je pre dve godine, 28. septembra. 

Bio je to čovek koji je mnogo značio za Crveni krst u Srbiji, još više za Crveni krst na Kosovu i Metohiji, svojim radom obeležio jednu epohu, kazao je predsednik Crvenog krsta Srbije, profesor dr Dragan Radovanović.

“Radom, dobrotom, požrtvovanjem i visokomoralnim ponašanjem u najtežim situacijama za narod na KiM, čemu svedoči i ovaj blagi osmeh koji ova bista ima kao sinonim duše i ponašanja Dragiše Murganića. I u najtežim, najsloženijim, najdelikatnijim trenucima, on je uvek imao taj jedan blagi osmeh doborote koji je svima ulivao nadu” istakao je Radovanović, koji je pred članovima Crvenog krsta, prijateljima i članovima porodice Murganić i otkrio bistu. 

Sin Dragiše Murganića, Miodrag Murganić zahvalio se Crvenom krstu Srbije i Kosova i Metohiji koji i stoje iza ideje postavljanja biste. 

“Prosto smo dirnuti ovolikom pažnjom i to predstavlja na jedan način i potvrdu i njegovog i života i rada. On je KiM i sve stanovnike, naročito u svom radnom veku, koji god posao da je radio, nosio u svom srcu, pa tako i u ovom poslu koji je obavljao poslednjih 20 godina od 1999. Ne može da se objasni koliko nama kao porodici nedostaje, a i Crvenom krstu što potvrđuju sve kolege koje su i danas sa nama”, kazao je Murganić. 

Comments

Pročitaj još