KFOR vežbao za krizne situacije

Foto: KFOR

Misija KFOR-a predvođena NATO-om izvela je danas kompleksnu vežbu reagovanja na krizne situacije pod nazivom “Zlatna sablja” na poligonu za obuku kampa Novo Selo, sapšteno je medijima iz KFOR-a.

Vežba je planirana i izvedena pod rukovodstvom zamenika komandanta KFOR-a, brigadnog generala Luke Pipernija i bila je usredsređena na integraciju različitih sredstava i sposobnosti KFOR-a radi testiranja sposobnost različitih kontingenata kojima su NATO doprineli saveznici i partneri da uspešno odgovore na svaku pretnju koja bi mogla da ugrozi slobodu kretanja i bezbednost širom Kosova.

Na kraju vežbe, komandant KFOR-a, general-major Ferenc Kajari je izrazio zahvalnost i uvažavanje profesionalizma i posvećenosti koju su pokazali svi pripadnici KFOR-a i EULEKS-a koji su učestvovali u njoj, dodaje se u saopštenju i podseća da KFOR održava visok nivo operativne spremnosti redovnim vežbama.

KFOR je u potpunosti fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata zasnovanog na Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine da obezbedi sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja na dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu, zaključuje se.

Comments

Pročitaj još