Kurtiju novi mandat na čelu Samoopredeljenja

Foto: Kim

Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti je dobio još jedan mandat na čelu ove stranke. Na internim izborima koji su održani juče (u nedelju), on je, kao jedini kandidat u trci, dobio 98 odsto glasova.

Protiv Kurtija je, prema podacima iz Samoopredeljenja glasalo svega 0,89 odsto, dok je uzdržanih bilo 0,51 odsto, javljaju prištinski mediji. 

Samoopredeljenje je saopštilo i da je za predsednicu partijske organizacije žena izabrana Aljbuljena Hadžiju sa 94 odsto glasova, dok je Behar Jašari izabrana predsednica omladinske organizacije.

“Generalna izborna komisija je konstatovala da je proces protekao uredno”, saopšteno je iz Samoopredeljenja.

Očekuje se da tokom narednih nedelja izbori u ovoj partiji budu nastavljeni biranjem šefova opštinskih odbora, a završiće se krajem oktobra izborom rukovodstva Samoopredeljenja na konstitutivnom sastanku Generalnog saveta.

Aljbin Kurti je predsednik Samoopredeljenja od njegovog osnivanja 2005. godine. Visar Imeri je izabran za predsednika na internim izborima 2015, ali je podneo ostavku na sve partijske funkcije 2018. godine. Kurti je tada ponovo preuzeo Samoopredeljenje.

Comments

Pročitaj još