• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Naša je odlučnost i rešenost da čuvamo ono što je naše

Foto: Printscreen/Tanjug

Vučić je na promociji najmlađe klase oficira Vojske Srbije (VS) u Beogradu rekao da oni koji prete Srbiji “nikad nisu razumeli kolika je naša odlučnost i rešenost da čuvamo ono što je naše”.

Ponovio je da Srbija ostaje opredeljena putu vojne neutralnosti i ocenio da VS želi mir jer kako je rekao, niko od vojske ne zna bolje šta je rat.

“Samo vojska iz naroda je mogla da se veličanstveno brani i odbrani u Prvom i Drugom svetskom ratu, na Košarama i Paštriku. Srbija svoju vojsku ceni, zna šta joj vojska znači. Videli smo to kad smo se borili protiv poplava i kad je trebalo na brzinu organizovati bolnice”, kazao je predsednik na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine.

On je najavio da će država “činiti sve” da unapredi životni standard pripadnika VS.

“Vojska posle dugo vremena nabavlja najsavremenije naoružanje i opremu. Hoćemo da mladi poput vas projektuju svoju budućnost u svojoj zemlji. Gradićemo još snažniju vojnu industriju i dodatno širiti paletu njenih proizvoda”, kazao je Vučić.

U prve oficirske činove promovisano je 135 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, a najbolji su dobili pištolje s posvetom.

Vojnu akademiju završilo 118 kadeta i kadetkinja 142. i 143. klase Vojne akademije, među kojima je osam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i jedan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Medicinski fakultet VMA završilo 17 kadeta i kadetkinja 8. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Najbolji kadeti Vojne akademije su Miloš Kostić, prvi u rangu u vidu RV i PVO, sa ocenom 9,66, Aleksandar Nikolić, prvi u rangu u vidu Kopnene vojske, sa opštim uspehom 9,16 i Kristina Živanović, prva u rangu u službama sa prosečnom ocenom 9,96.

Najbolji kadet Medicinskog fakulteta VMA je Mladen Hadži Makunčević, sa opštim uspehom 9,96.

Comments

Pročitaj još