Masovno trovanje pasa lutalica u Severnoj Mitrovici

U severnom delu Kosovske Mitrovice primećeno je masovno trovanje pasa lutalica. Prve informacije o ovome podelilo je na društvenoj mreži “facebook” Udruženje za zaštitu životinja “Šapa”. Kažu da ne znaju da li trovanje pasa, koje je počelo sinoć oko 23h u Kosovskoj Mitrovici, još uvek traje ili psi i dalje nalaze zatrovanu hranu, ali građani i dalje prijavljuju otrovane pse. Uglavnom su uginuli svi koji su bili u kontaktu sa otrovom ,međutim za život jednog upravo se bore a nađen je pored restorana Biševac.

“Budite oprezni”, poručuju iz Udruženja “Šapa”. Građanima, naročito maloj deci se savetuje da izbegavaju delove ulica na kojima još uvek leže mrtva tela pasa, koji su sinoć otrovani. Tu se okuplja i igra veliki broj dece. Otrov je i ovoga puta drečavo roze boje, ali se razlio zbog kiše pa nije lako uočljiv. Stoga smatraju da je potreban dodatni oprez.

Neposredno nakon objave, stigla je još jedna na zvaničnoj fejsbuk stranici ovog udruženja, da se još jedno beživotno telo mladog psa nalazi ispred OŠ “Branko Radičević” kako su im potvrdili sugrađani.

Problem pasa lutalica u Severnoj Mitrovici postoji dugi niz godina, rešenje za zbrinjavanje ovih pasa se i ne nazire, o njima brinu uglavnom građani i udruženje “Šapa”. Neretko su u opasnosti i oni ali i sugrađani jer je u poslednje vreme zabeležen veliki broj ujeda pasa lutalica.

Ali, svejedno nehuman odnos prema svakom živom biću, kakav se dogodio sinoć prema ovim psima, se mora osuditi.

Comments

Pročitaj još