Besplatan sport za devojčice osnovnoškolskog uzrasta

Radio Mitrovica sever

Ideja ovog projekta je da se što veći broj devojčica, starosti od 6 do 14 godina,  uključi u sport, i da se na taj način pozitivno utiče na razvoj fizičkog i mentalnog zdravlja devojčica.

Začetnik ove inicijative, kroz osnivanje neprofitabilne organizacije je Marina Maljković, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, a projekat se ostvaruje preko Institut za ženski sport Srbije, koji je podržao FS Kosovo i Metohiju i Ustanova za omladinu i sport i specijalizovane usluge Kosovske Mitrovice, kazao je za Radio Kosovsku Mitrovicu, Perica Ilić, profesor fizičkog vaspitanja, angažovan za rad sa devojčicama.

ILić navodi da je “veoma mali procenat devojčica uključen u sport u odnosu na dečake i upravo je ideja projekta da što veći broj devojčica bude fizički aktivnije. Ovi treninzi su otvoreni za sve one koji bi da unaprede svoje fizičko i mentalno stanje, i može da bude dodatan deo aktivnosti, bez obzira da li se aktivno bave nekim drugim sportom. Za ove treninge talanet nije potreban, već samo volja. Mi smo sa radom kreni još pre nekoliko meseci, a trening posećuje 15 – 20 devojčica. Nadamo se da će to da bude i masovnije, obzirom da ima interesovanja”.

Treninzi se održavaju subotom i nedeljom od 10 do 11, na terenu OŠ Branko Radičević, ili u sali, zavisi od vremenskih uslova, i potpuno su besplatni.

Comments

Pročitaj još