Hodžić: Podrška znanju i pab kvizovima

Foto: Opština Severna Mitrovica

Zamenica gradonačelnika Severne Mitrovice Adrijana Hodžić održala je sastanak sa organizatorima kviza “Kvizomanijak”, koji se svake nedelje redovno održava u Privatnom kulturnom centru “Akvarijus”, saopšteno je iz Opštine Severna Mitrovica.

Hodžić je na današnjem sastanku pružila podršku održavanju kvizova ovakve vrste i istakla da je istraživanje svog znanja, kroz kvizove, interesantan izazov jer sem provere, pruža i mogućnost da naučite nove zanimljivosti.

“Zato, pozivam građane da učestvuju u ovoj aktivnosti, jer osim zdrave zabave i druženja, mladi će naučiti nešto novo, dok će stariji održavati svoje stečeno znanje. Ni jedan smart telefon, ili striming platforme na televiziji ne mogu dočarati atmosferu i proširiti nove vidike znanja kao ona “biti na mestu događaja”. Uvek ćemo podržavati znanje” istakla je Hodžić.

Koncept kviza osmišljen je tako da akcenat pre svega bude na zabavi, ali i na proveri znanja.

Organizatori kviza, koji se obično održava četvrtkom u PKC “Akvarijus“ istakli su da u kvizu mogu učestvovati svi, od 7 do 70 godina.

Pitanja na kvizovima su obično svrstana u određene oblasti, koje podrazumevaju opšte poznavanje iz sveta geografije, istorije, muzike, filma i sporta, a pobednik je ekipa sa najviše tačnih odgovora.

Comments

Pročitaj još