• Početna>
  • Vesti>

Na Univerzitetu u Prištini u toku drugi upisni rok; Do danas upisano još 260, u prvom krugu 698

Foto Radio Mitrovica sever

Na deset fakulteta prištinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici u toku je drugi upisni rok. Broj upisanih brucoša do sada je približno isti kao i prošle godine, a najveće interesovanje studenti su i ove godine pokazali za studijske programe na Mediscinskom fakultetu Univerziteta u Prištini,gde je veće interesovanje u odnosu na broj slobodnih mesta, rekao je za program Radija Kosovska Mitrovica Mladjan Milić, stručni saradnik za studentska pitanja u rektoratu prištinskog Univerziteta.

“U prvom upisnom roku imamo oko 700 novoupisanih studenata. Interesovanje za drugi upisni krug koji traje još danas i sutra, je veliko i do danas je upisano još 260 brucoša, ima još slobodnih mesta na budžetu i očekujemo da se upis produži do 30 septembra. U skladu sa višegodišnjim trendom, po završrtku roka u septembru, taj broj bi trebalo da premaši 1000 brucoša”, rekao je Milić.

Promena kod kvota za upis nije bilo ili su zabeležene minimalne u zavisnosti od fakulteta.

Milić je ponovio da su studenti najveće interesovanje i ove godine pokazali za Medicinski fakultet, iako su na tom fakultetu ove godine više cene školarine za integrisane studije medicine i stomatologije, ali su uveli nove studijske programe na osnovnim i trogodišnjim akademskim studijama, tako da je proširena lista izbora budućih zanimanja u oblasti zdravstva.

Inače, prateći situaciju i interesovanje na ostalim fakultetima u centralnoj Srbiji, ove godine su svršeni srednjoškolci najveće interesovanje pokazali za studiranje na Stomatološkom, zatim na Fakultetu organizacionih nauka te na Filozofskom fakultetu – odseku za psihologiju.

Comments

Pročitaj još