• Početna>
  • Vesti>

Otvoreni obnovljeni tereni OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu

Foto radio Gračanica

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, zajedno sa direktorom OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu Ljubišom Karadžićem, svečano je danas otvorila obnovljene sportske terene u dvorištu te škole.

Radovi na asfaltiranju malih sportskih terena za odbojku, košarku i mali fudbal trajali su mesec dana, a istovremeno je asfaltiran glavni prilaz školi. Projekat je finansiran opštinskim sredstvima preko Odeljenja za urbanizam.

Sportske terene svečano je danas, presecanjem vrpce, otvorila predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, zajedno sa direktorom OŠ „Miladin Mitić“ Ljubišom Karadžićem, u prisustvo brojnih učenika. Tom prilikom predsednica Šubarić im je poklonila lopte za fudbal, odbojku, košarku i rukomet.

Predsednica Šubarić istakla je da joj je posebno zadovoljstvo kada otvara projekte koje doprinose boljem i kvalitetnijem odrastanju naših najmlađih, a koji takođe, utiču i na kvalitetniji život naših građana.

„Naša želja je da nastavimo sa ovakvim i sličnim projektima, da ulažemo u sportska igrališta, terene i školski sport. Ulagaćemo i u sve druge prioritetne oblasti, u sve ono što će doprineti kvalitetnijem životu, našem opstanku i ostanku na ovom prostoru“, istakla je Šubarić.

Otvaranju terena prisutni su bili i opštinski predstavnici, zamenik predsednice opštine Gračanica Milan Joksimović, direktorica za urbanizam Aleksandra Đekić i direktor za omladinu i sport Dušan Cvejić.

Projektom je osim asfaltiranja sportskih poligona i pristupnom prilazu školi, zahvaljujući Odeljenju za omladinu i sport izvršeno i kompletno opremanje terena novim košarkaškim tablama, obručima sa mrežicama, golovima za fudbal, stubovima i mrežicama za odbojku, zaštitnim daskama a urađeno je i obeležavanje terena.

„Obnovljeni sportski tereni, kao i njihovo opremanje rezultat su saradnje i timskog rada, tako da se nadam da će ovaj teren deci koristiti za postizanje dobrih rezultata. Ovo je takođe potvrda naše opredeljenosti za ulaganja u budućnosti. Želimo da našoj deci pružimo priliku da imaju svetlu budućnost i da se više bave sportom“, rekao je direktor Dušan Cvejić.

Zadovoljstvo nisu krili ni učenici, a ni nastavnici.

„Znači nam puno, deca su srećna i zadovoljna, radi se više i normalno da su uslovi drugačiji nego ranije, sada je sve bolje, radimo bolje i imamo uspehe“, kazala je nastavnica fizičkog vaspitanja Snežana Kostić.

Nakon otvaranja terena, predsednica Šubarić, u pratnji saradnika, obišla je i fiskulturnu salu, koja je pre nekoliko godina izgrađena opštinskim sredstvima, a potom i školski objekat, gde je učenicima poželela srećan početak nove školske godine, uz želju da budu vredni i dobri đaci, te da slušaju svoje nastavnike.

Comments

Pročitaj još