• Početna>
  • Vesti>

Vučić danas i sutra u Briselu zbog nastavka dijaloga, uoči nove runde razgovarao sa Stjuartom Pičom

Foto Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Briselu 17. i 18. avgusta povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Tokom posete Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se danas sastati sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, najavila je pres služba predsednika.

Uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine predstavnici Srba sa Kosova i Metohije saopštili su da su imali sastanak sa ambasadorima Kvinte na kojem je od njih traženo da se povinuju odlukama Prištine o preregistraciji na kosovske tablica na severu KiM, kao i o uvođenju ulazno-izlaznog dokumenta koji bi se izdavao Srbima na administrativnim prelazima.

Vučić razgovarao s Pičom o dijalogu Beograda i Prištine

Uoči nove runde dijaloga Beograda i Prištine, predsednik Aleksandar Vučić je u telefonskom razgovoru sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Ser Stjuartom Pičom naglasio da će Srbija kao i uvek biti konstruktivna u nastojanjima da se nađe kompromisno rešenje.

Aleksandar Vučić je istakao da su mir i stabilnost od najveće važnosti i da će Srbija dati sve od sebe da ih sačuva, ali da to ne zavisi samo od jedne strane, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

“Srbija će kao i uvek biti konstruktivna u nastojanjima da se nađe kompromisno rešenje”, naglasio je predsednik Vučić.

Saglasili su se da Srbija i Ujedinjeno Kraljevstvo imaju mogućnosti da sarađuju na očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, bez obzira na različite stavove o jednostrano proglašenoj nezavisnosti tzv. Kosova.

Comments

Pročitaj još