Deci iz Leposavića uručeni pokloni

Predsednik Opštine Pećinci , Siniša Đokić, posetio je srednjoškolce sa Kosova i Metohije , iz Opštine Leposavić, koji se nalaze na besplatnom letovanju u hotelu Lepenski vir i tom prilikom uručio je poklone u vidu sportske opreme. Ukupno 53 dece i dva profesora, drugu godinu zaredom borave u ovom hotelu na besplatnom letovanju, a Opština Pećinci već duži niz godina neguje bliske odnose sa Opštinom Leposavić koji se ogledaju kroz različite donacije i stipendije za školovanje dece bez jednog ili oba roditelja.

Za 53 dece i dva nastavnika, boravak u Lepenskom viru bio je prilika da se upoznaju sa prirodnim lepotama ovog dela Srbije. Među učenicima bilo je i onih koju dolaze iz šestočlanih porodica i onih koji su ponosni nosioci diploma kao đaci generacije.

Profesori koji se zajedno sa decom nalaze u Lepenskom viru, kažu da su svesni da se među njihovim učenicima nalaze budući lekari, naučnici ili pravnici a kako kažu njihov posao je da svoje učenike podrže i da ih dodatno motivišu.

Opština Pećinci pomogla je i izgradnju pravoslavne crkve u selu Kamenici na Kosovu i Metohiji. Tako je počela saradnja ove dve opštine koja se kasnije samo nastavila jačim intezitetom.

Kako je prilikom posete srednjoskolcima iz Opštine Leposavic istakao predsednik Opštine Pećinci, Siniša Đokić, najponisniji su na svoje stipendije za sedmoro dece bez jednog ili oba roditelja.

Ovi srednjoškolci sa Kosova i Metohije, svoj odmor proveli su u obilasku svih znametosti istočnih krajeva Srbije, i sa osmesima na licu kažu da su puni lepih utisaka i da će prilikom polaska u školu u svojim sveskama imati o čemu da pišu.

Comments

Pročitaj još