U Gračanici od sledeće nedelje bioskop na otvorenom

Ukoliko vas ponekad previsoke temperature nateraju da se zapitate zašto uopšte voleti leto, imamo samo da vam kažemo: bioskop na otvorenom!

Ovom porukom Dom Kulture u Gračanici pozvao je sve ljubitelje pokretnih slika da sa njima provedu deo sledeće nedelje u lejzi begovima na svežem vazduhu.

Ovaj Dom kulture organizuje Filmsko leto za mlade koje podrazumeva prikazivanje filmova na otvorenom.

Publika će od 17. do 19. avgusta imati priliku da iz lejzi beg fotelja pogleda neka novija filmska ostvarenja kako iz domaće, tako i strane kinematografije.

Gledanje filmova pod vedrim nebom spada u omiljene događaje za sve filmofile, možda i one kojima je jednostavno dosta sobe i malog ekrana.

Gledati film pod zvezdama, dobiti omiljeno piće i prateće grickalice, uz društvo je ne samo neponovljiv, nego događaj, koji se jednostavno mora doživeti, poručuju u pozivnici kulturni radnici u Gračanici.

Cena pojedinačne karte za film je 250 dinara. Broj lejzi beg fotelja je ograničen.

Gosti Filmskog leta 18. 8. biće deca i mladi iz Velike Hoče i Goraždevca, za koje je Dom kulture obezbedio prevoz i besplatne karte.

Za sve ljubitelje filma biće priređen koktel.

Pokrovitelj Filmskog leta za mlade je srpsko Ministarstvo kulture i informisanja. Cilj projekta je da se srpskoj omladini promoviše film i da se na taj način pojača kulturna scena Kosova i Metohije, navodi se u pozivnici.

Na repertoaru su sledeći filmovi:

17. avgust – 20:00 – „Moje slatko čudovište“, a potom u 21:30 – „Planina smrti“
18. avgust – 20:00 „Leto kada sam naučila da letim“ i u 21:30 „Bilo jednom u Srbiji“
19. avgust – 20:00 „Čarolija meseca“ i u 21:30 „Bergmanovo ostrvo“

Comments

Pročitaj još