Trodnevna žalost u CG, odložena patrijarhova poseta

Foto: RTS print screen

Jedanaest osoba, među kojima i dvoje dece, ubijeno je a šestoro je povređeno u pucnjavi koja se dogodila u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, oko 16 sati, prenosi Radio-televizija Crne Gore. Crnogorska vlada je na telefonsoj sednici, proglasila trodnevnu žalost.

Pucnjavi na Cetinju je prethodio porodični sukob, nakon kojeg je 34-godišnji muškarac išao kroz naselje i nasumično pucao na građane, uključujući i decu, prenosi RTCG, pozivajući se na izvore iz Uprave policije.

Patrijarh Porfirije i predsednik Srbije izjavili saučešće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće porodicama ubijenih u tragediji na Cetinju.

Vučić je izraze saučešća uputio svim građanima Crne Gore, premijeru Dritanu Abazoviću i predsedniku Milu Đukanoviću.

“Cela Srbija je uz njih”, poručio je Vučić.

Porodicama nastradalih, premijeru i Vladi Crne Gore, kao i svim stanovnicima Cetinja i građanima Crne Gore, saučešće je izrazio i patrijarh srpski Porfirije.

“Danas se molimo da Vaskrsli Gospod Hristos upokoji u Svome Carstvu duše svih nevino postradalih na Cetinju. Molimo se i za porodice i rodbinu postradalih, da im Gospod pošalje utehu i snagu da ove teške dane stradanja iznesu sa verom i nadom u sveopšte vaskrsenje, koje je Hristos svojim Vaskrsenjem podario svakom čoveku. Neka Gospod, molitvama Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca, daruje snagu i brz oporavak i svima koji su danas na Cetinju zadobili teške rane i ozlede”, navedeno je u saopštenju patrijarha Porfirija.

Odložena patrijarhova poseta Herceg Novom

Poseta patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija Herceg Novom, planirana za 14. i 15. avgust, odložena je zbog trodnevne žalosti u Crnoj Gori povodom tragedije na Cetinju.

Zbog trodnevne žalosti i saosećanja s ožalošćenima povodom tragičnog događaja na Cetinju, u kojem je jedanaest osoba izgubilo život, a šest ranjeno, poseta patrijarha Porfirija Herceg Novom odlaže se za 29. i 30. avgust, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Comments

Pročitaj još