• Početna>
  • Vesti>

Otvoren konkurs za grafičko rešenje plakata na temu: „Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj“ u okviru Eko art festivala

Foto


Privatni kulturni centar “Akvarijus” raspisuje nagradni konkurs u okviru IV “Eko art festivala” i poziva sve starije od 18 godina bez obizra na formalno obrazovanje, mesto i zemlju prebivališta da uzmu učešće u nagradnom konkursu za grafičko rešenje plakata na temu: „Smanji, ponovo upotrebi, recikliraj“.

Prilikom kreiranja plakata kandidati mogu koristiti bilo koje grafičke elemente, mogu uključiti tekstualne natpise, slogane i sve druge elemente koji mogu doprineti vizualizaciji plakata. Na konkurs se šalje samo jedno grafičko rešenje.

Prijave za konkurs treba da sadrže: 1 PDF dokument (B2, 300 dpi, CMYK), 2 JPG dokument (B2, 300 dpi, RGB), 3 Naziv datoteka u formi: ime_prezime_naziv rada.pdf (jpg)

Radove slati putem We Transfer na adresu: galerijaaquarius@gmail.com i nasloviti: ZA NAGRADNI KONKURS

Za autora najboljeg plakata na konkursu obezbeđena je novčana nagrada u iznosu od 1.000 evra, dok će prvih 10 radova koji su ušli u finale po izboru stručnog žirija biti izloženi u mitrovačkoj galeriji PKC „Akvarijus“ na završnoj izložbi Eko art festa koja će biti organizovana u oktobru 2022. godine.

Ime pobednika, kao i imena dobitnika specijalnih nagrada, biće objavljena na dan otvaranja izložbe, kada će nagrade biti i uručene.

Pobednik konkursa je u obavezi da odabrano grafičko rešenje primeni i adaptira za potrebe izrade promotivnog materijala Eko art festa (flašice, maska za telefon, rokovnik, ruksak).

O pobedničkom radu, kao i specijalnim nagradama, odlučivaće stručni žiri. Sve prijave, odnosno svi radovi, moraju biti originalni i moraju biti delo i vlasništvo učesnika. Ne smeju biti prethodno objavljivani ili na drugi način javno distribuirani i ne smeju kršiti prava trećih lica, te svu odgovornost za eventualnu zloupotrebu snose podnosioci konkursnog projekta.

Učestvovanjem u konkursu učesnik pristaje da prepusti ili ustupi sva komercijalna i nekomercijalna prava i vlasničke interese za umetničko delo na slobodnu upotrebu, na bilo koji način, trajno, organizatoru.

Četvrti Eko art festivala se ove godine održava od jula do oktobra 2022, podrrazumeva rad na ekološko-umetničkim radionicama, kako bi se prikupilo što više otpadnog materijala i iskoristilo za izradu umetnbičkih predmeta. cilj je sačuvati i zaštiti životnu okolinu u korist umetnosti pa su i slogani s tim u vezi “Budimo humani prema smeću” i “Donirajte vaše smeće nama”
Otpadni materijal možete doneti u prostorije mitrovačkog Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ (ulica Strahinjića Bana 4) ili Dečjeg kulturnog centra „Kaktus“ (ulica Braće Čolaković 13). Ili nam javite da dođemo da ga pokupimo.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na telefon 0649018260.

Comments

Pročitaj još