• Početna>
  • Vesti>

Petković: Predstavnik Nemačke u Prištini ne govori istinu

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da nemački ambasador u Prištini Jorn Rode ne govori istinu i da bi trebalo pažljivo da pročita briselske sporazume, reagujući na njegovu izjavu da su odluke kosovske vlade o registarskim tablicama i ulazno-izlaznim dokumentima legitimne i u potpunosti u skladu sa Briselskim sporazumima.
 

“Predstavnik Nemačke u Prištini ne govori istinu! Kako to da su kršenje sporazuma i nasilni potezi Aljbina Kurtija legitimni? Koliko je legitimno ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine? Kako to da je taj nemački predstavnik u Prištini o tome ćutao?”, napisao je u objavi na Tviteru Petković.

Naveo je da je formiranje ZSO na koju Srbi čekaju skoro 10 godina jedino u skladu sa Briselskim sporazumom.

“Kako to da je legitimno oduzimati lična dokumenta Srbima na KiM? Gde to piše? Šta se desilo sa formiranjem ZSO na koju su Srbi čekali skoro 10 godina, a koja je jedino u skladu sa Briselskim sporazumom? Zašto Nemačka nije uradila ništa u vezi sa ZSO? Pre bilo kakvog jednostranog tumačenja, pažljivo pročitajte prethodne ugovore”, zaključio je Petković.

Comments

Pročitaj još