• Početna>
  • Vesti>

Goraždevac: Počeo tradicionalni turnir u malom fudbalu

Foto: Radio Goraždevac

U Goraždevcu je juče počeo turnir u malom fudbalu koji se tradicionalno održava svakog 3-eg avgusta već više od sedamdeset godina i jedna je od lepših atrakcija za stanovnike ovog sela.

Nemanja Jovović, jedan od organizatora ovogodišnjeg turnira kaže da poslednjih godina nije bitno ko će pobediti, već da se nastavi tradicija održavanja ovog turnira.

„Poslednjih godina nije ni bitno ko će da osvoji i ko će da bude pobednik turnira već da se održi tradicija , da bude sve više ekipa i da ostavimo ovim mladjim naraštajima fudbal na nekim zdravim nogama. Ovo mnogo znači jer mislim da je ovo jedina sportska aktivnost koja se održava po pravilu svake godine 3. avgusta i u narednih 10-ak dana u zavisnosti od broja ekipa. Znači za ljude koji žive i borave ovde i znači za one koji dodju ovde jer obično početkom avgusta dodju ljudi koji su se odselili ali vole da ispoštuju tu tradiciju, da učestvuju i da budu deo svega toga.“

Jovović dodaje da ovaj turnir puno znači za sve one koji žive ovde, pa i za one koji dođu.

Jovan Vukanić, golman najmlađe ekipe na turniru, kaže da  mu je ovo prva godina učešća na turniru i nada se barem jednoj pobedi.

„Ovo je prvi turnir koji igram, branim. Ne očekujem baš puno ali se nadam pobedi.“

Na ovogodišnjem turniru učestvuje osam ekipa, učešće se plaća 1000 dinara po igraču. Igra se 4+1+1 po bod sistemu svako sa svakim i traje oko 10 dana.

Comments

Pročitaj još