• Početna>
  • Vesti>

Tomanović: Članovi Udruženja kidnapovanih sa tugom se prisećaju svih Vidovdana koji su za nama

Foto: TV Most

Zbog nemogućnosti da polože vence na području Kosova i Metohije, članovi Udruženja kidnapovanih i nestalih sa KiM kao i članovi porodica kidnapovanih, položili su vence na spomenik stradalima od 1991-2000 Tašmajdanskom parku.

Parastos stradalima služen je danas u crkvi Svetog Marka u Beogradu, gde su prisustvovali članovi Udruženja kidnapovanih i nestalih sa KiM kao i članovi porodica žrtava.

Nakon parastosa tužna kolona je krenula ka spomen ploči u Tašmajdanskom parku, gde su položili vence i odali počast žrtvama rata.

Spomen ploča je posvećena svim srpskim žrtvama u regionu bivše Jugoslavije u sukobima od 1991. do 2000. godine

Tuga ne prolazi, kažu oni koji su izgubili svoje najmilije.

“Danas je veoma težak dan za sve nas i za naše porodice i mi članovi Udruženja kidnapovanih sa tugom se prisećamo svih Vidovdana koji su za nama. Ovaj praznik je za nas poseban, baš zbog stradanja Srba na KiM i sa žaljenjem možemo da kažemo da nam je teško što smo daleko od Gazimestana i od naše lepe Gračanice, ali smo se okupili ovde u Beogradu da odamo počast svim žrtvama na KiM“, rekla je za TV Most Verica Tomanović, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa KiM.

Kaže da su predviđanja i želje za neke naredne Vidovdane da se nešto više sazna o kidnapovanima.

“Mi živimo u nadi da ćemo saznati nešto više o sudbini naših porodica, da saznamo istinu koju čekamo već 23-24 godine“, istakla je Tomanović.

Međunarodna organizacija je uključena u proceduru pronalaženja istine i nadamo se da će pravda pobediti, poručuju iz Udruženja.

Comments

Pročitaj još