• Početna>
  • Vesti>

Otvorena godišnja izložba studenata Fakulteta umetnosti: Noć za uživanje i posmatranje

Foto: Radio Mitrovica sever

Tradicionalna godišnja izložba studenata Fakulteta umetnosti otvorena je večeras u Galeriji fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Izložba obuhvata godišnje radove studenata likovnog odseka ovog fakuleta, sa svih godina studija.

Reč je o radovima sa svih godina studija i ova izložba jasno prikazuje jedan godišnji presek njihovog rada, način i snagu vizuelnih istraživanja i likovnih kretnji samih studenata, u saradnji sa njihovim profesorima, kako na glavnim tako i na izbornim predmetima, istakla je doc. dr Jelena Pavličić Šarić u uvodnom obraćanju i studentima čestitala Vidovdan – praznik Univerziteta u Prištini.

Studenti fakulteta su za posetioce pripremili prigodan kulturno-umetnički program, u kojem je učestvovala i studentkinja 3. godine glumačkog odseka Nevena Nedeljković, koja je izvela pesmu „Smrt majke Jugovića“.

Dekan Fakulteta umetnosti Ester Milentijević je da ove godine Fakultet umetnosti proslavlja 49 godina svog postojanja.

„Ono što mi želimo je da Fakultet umetnosti bude prepoznatljiv kod nas ali i u regionu. Ono što večeras možemo da vidimo su ozbiljni radovi. Fakultet se trudi da studentima obezbedi sva moguća sredstva i  sarađuje sa njima. Večeras profesori i studenti mogu da rezimiraju stvari, šta treba uraditi i promeniti sledeće godine, u čemu smo napredovali. Mislim da svako od vas može da stane ispred svog rada i da napravi malu kritiku, ali dok svi radovi ne žive u jednom prostoru, mi nemamo taj osećaj“ navela je Milentijević.

Prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Vladimir Boranijašević je studentima poželeo još mnogo uspeha i svečano otvorio izložbu.

„Simbolika je izuzetno jaka u ovom trenutku, danas Univerzitet slavi 52. godine svog postojanja a danas se otvara i godišnja izložba fakulteta, što ne čudi jer je Fakultet umetnosti svih ovih godina bio oslonac Univerziteta i jedan od uslova za njegovo samo postojanje. Ovo je noć za uživanje i posmatranje u svim čulima darovitosti i talentu studenata Fakulteta umetnosti“ rekao je Boranijašević.

Nagrade za rezultate ostvarene tokom studija uručene su Semri Mecinović, Teodori Jovanović, Violeti Ćuković, Nikoliji Aleksić, Isidori Nekić, Jovani Trifunović i Avramu Cvetkoviću.

Zahvalnica za istaknuto zalaganje i promociju uručena je i redovnom profesoru u penziji Veselinu Rajoviću.

Comments

Pročitaj još