• Početna>
  • Vesti>

Petar Petković otvorio novi pogon fabrike “Jumkos” u Zubinom Potoku

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković otvorio je danas novi pogon fabrike “Jumkos” u Zubinom Potoku.

Otvaranje i pokretanje proizvodnje ovog pogona u naselju Brnjak, pomogla je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, pa će posao dobiti još 23 žene iz opštine Zubin Potok.

“Ovde smo jednim fantastičnim povodom i sa zadovoljstvom mogu da kažem da smo u Jumkosu uspeli da zaposlimo 79 žena, to znači da se kroz plate tih žena u Zubinom Potoku izdržava 79 porodica.Ovo je važna i značajna investicija Republike Srbije. Ukupno smo za ovaj pogon u Zubinom Potoku, ali i Brnjaku izdvojili 110 miliona dinara i činićemo sve što možemo i ubuduće kako bismo obezbedili dodatnu proizvodnju, samim tim i veći broj radnih mesta. Malopre smo čuli od predstavnika opštine da i pored ovih radnih mesta ima još prostora za 30 žena koje mogu da se zaposle. To vam govori da se ovde radi punom parom, da se ima i te kako proizvodnje, da ćemo kada se radi o proizvodnji tekstila jačati. Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Republike Srbije investicijama, ulaganjima u nova radna mesta pre svega pomažu ostanak i opstanak našeg naroda na KiM i zaustavljanje odliva, pogotovo mladog stanovništva. Samim tim jačamo ovu opštinu i ostanak našeg naroda na KiM” poručio je Petković.

On je naveo da u Zubinom Potoku imamo još jednu značajnu veliku fabriku – Simpo.

“Za godinu dana preko 350 garnitura nameštaja je ovde proizvedeno. Tamo u Simpu radi 78 ljudi. To je značajna i važna fabrika sa investicijom Vlade Srbije je od 150 miliona dinara. Tu ne stajemo, nastavićemo i dalje da se borimo, da se borimo za naš Zubin Potok, za ostale opštine, ne samo na severu KiM, već svuda gde živi naš narod na Kosovu i Metohiji” poručio je Petković.

Predsednik Privremenog organa Srđan Vulović zahvalio je direktoru Petkoviću, Kancelariji za KiM, Vladi Srbije na podršci i značajnom ulaganju u ovu opštinu.

Prilikom posete Brnjaku Petković je obišao Osnovnu skolu “Petar Kočić”, u okviru koje radi i obdanište “Naše dete” i istakao da će država Srbija uvek biti uz svoj narod.

“Raduje me što me je danas u Brnjaku dočekao veliki broj dece”, rekao je Petković.

Comments

Pročitaj još