• Početna>
  • Vesti>

Počela letnja sezona na otvorenim bazenima turističkog kompleksa”Rajska banja”

Leto je pre par dana i zvanično počelo. Beg od visokih temperatura i osveženje, mnogi će potražiti na obližnjim kupalištima, rekama i jezerima.

Letnja sezona je počela, pa otvoreni bazeni zdravstveno-turističkog centra “Rajska banja” u Banjskoj ponovo rade.

Na raspolaganju su posetiocima svakog dana od 10h do 18h, kaže za Radio Kontakt Plus šef hotela “Rajska banja”, Ivan Filimonović.

„Spremno smo dočekali leto, očekujemo da gosti dođu kod nas u velikom broju“, dodaje Filimonović.

Cena karte za odrasle je 200, a za decu od šest do 12 godina iznosi 100 dinara.

Deca do šest godina ne plaćaju kartu.

Iznajmljivanje ležaljke i suncobrana je 200, a samo ležaljke – 100 dinara.

Cene usluga su neznatno veće u odnosu na prethodnu godinu, tvrdi naš sagovornik.

„Cena ulaznice za bazen nije veća, ista je kao prošle godine. U sklopu bazena imamo trafiku sa brzom hranom i grickalicama, a to je naravno poskupelo s obzirom na sveobuhvatnu situaciju kada su u pitanju cene. Tako da smo i mi morali da korigujemo cene, ali to ništa nije značajno, išli smo na minimalno povećanje“, objašnjava Filimonović.

Da se gosti u turističkom kompleksu “Rajska banja” osećaju kao kod svoje kuće, brine uigran i stručan tim ljudi.

„Od ulaza u kompleks, stručnog medicinskog osoblja, spasilaca, obezbeđenja, do devojaka koje rade u trafici – sve je pokriveno i ljudi ne treba da brinu“, kaže Filimonović.

Pored otvorenih bazena, ljudima je na raspolaganju i spa-centar.

„Dnevna karta za spa-centar košta 700 dinara. Posetioci dobijaju neophodnu opremu – bademantil, peškir, ležaljku, sve im je obezbeđeno… Imamo dva termalna bazena, plus bazen sa sanitarnom vodom. Naši gosti mogu koristiti parno kupatilo, saunu…“

Pored svega navedenog, zdravstveno-turistički centar “Rajska banja” raspolaže i hotelom i restoranom.

„Hotel i restoran su jedna celina. U specijalitetima iz kuhinje našeg restorana mogu uživati svi, bez obzira na to da li su gosti hotela ili ne. Kapacitet restorana je 87 mesta. Tokom letnjeg perioda radi i bašta, u kojoj može biti do 50 osoba. Hotel ima 14 smeštajnih jedinica, od toga po četiri jednokreve, četiri dvokrevetne sobe i šest apartmana. Imamo i dve dvokrevetne sobe, koje su namenjene osobama sa posebnim potrebama“, otkriva Filimonović.

Za naše najstarije sugrađane – penzionere, postoje posebne pogodnosti kada je u pitanju plaćanje boravka u ovom banjskom lečilištu.

„Za penzionere postoji ponuda pod nazivom ‘Senior 65+’. Cena noćenja sa doručkom, plus usluge spa-centra, lekara i hidromasažnih kada iznosi 1.500 dinara“, dodaje Filimonović.

Banja u Banjskoj nekada je bila poznato lečilište zbog termalne vode koja pomaže kod reumatskih i kožnih bolesti, ali i steriliteta kod žena.

Manastir Banjska iz XIV veka, zadužbina kralja Milutina, nalazi se u neposrednoj blizini zdravstveno-turističkog centra “Rajska banja”.

Comments

Pročitaj još