• Početna>
  • Vesti>

Multižanrovski koncert Snežane Berić, Olivera Njega i Nikole Rackova večeras u Mitrovačkom dvoru u 20 časova

Foto: Radio Mitrovica sever

Konferencija za medije povodom večerašnjeg koncerta muzičkog trija u sastavu Snežane Berić (Ekstra Nena), Olivera Njega i Nikole Rackova održana je u prostorijama Mitrovačkog dvora.

VD direktora Kulturnog centra „Dragica Žarković“ Milan Mihajlović je istakao da je posebna čast i zadovoljstvo da na ovogodišnjem festivalu gostuju istaknuti umetnici i prijatelji festivala, koji će večerašnji koncert oplemeniti svojim originalnim izvođenjem.

„Posebna je čast i zadovoljstvo da na 28. Mitrovačkom festivalu kulture imamo ovakve goste, kao što su Snežana Berić, Oliver Njego i maestralni Nikola Rackov, koji će večeras oplemeniti ovo nadahnuto veče onim čime najbolje znaju i umeju. Moram da kažem da će se verovatno svi sugrađani odazvati pozivu, da ispune salu Mitrovačkog dvora i da svi zajedno uživamo u koncertu, koji je kako kaže Nikola Rackov, već osuđen na uspeh“ rekao je Mihajlović.

Mihajlović je uputio reči zahvalnosti Privremenom organu opštine Kosovska Mitrovica kao i predsedniku Aleksandru Spiriću, koji je kako kaže Mihajlović, za kratko vreme dao vetar u leđa i omogućio realizaciju ovog festivala.

„Kulturni centar „Dragica Žarković“ ima dugu tradiciju kada je u pitanju ova manifestacija, koja se uvek organizuje pred Vidovdan, praznik za koji svi znamo kolika je njegova veličina i vrednost. Imali smo likovne kolonije, pesničke susrete, imaćemo i revijalni i takmičarski koncert kulturno-umetničkih društava do kraja festivala, ali ono što jeste centralna svečanost ovakvog festivala jesu svakako ovakvi gosti i koncert u Mitrovačkom dvoru, za koji očekujemo da će biti ispunjena sva mesta. Oni su naši osvedočeni prijatelji i dolaze nam uvek kada ih pozovemo, ali čini mi se da su nam sada najpotrebniji i zato im neizmerno hvala“ rekao je on.

Mihajlović je najavio da će večerašnji koncert imati specijalne goste, učesnike pesničkih susreta „Aleksandar Aca Despotović“ kao i vokalnu solistkinju Jelenu Spirić.

Snežana Berić istakla je da je veliko zadovoljstvo opet nastupati u Kosovskoj Mitrovici i pozvala građane da dođu i prisustvuju večerašnjem koncertu.

„Veliko je zadovoljstvo biti ovde opet na festivalu kulture, a pogotovo uz večne prijatelje, Nikolu Rackova i Olivera Njega. Želela bih sve vas da toplo pozdravim i nadam se da ćete uživati u večerašnjem koncertu“ rekla je Berić.

Ona je dodala da će publika večeras biti u prilici da čuje najnovije hitove sa novog CD-a „Marioneta“.

„Ovoga puta sam donela nešto novo, novi CD „Marioneta“, koji je poznat po tome što ga je radio ruski kompozitor, a većinu tekstova sam pisala ja, tako da ćemo večeras da čujemo dve pesme, a mojim prijateljima ću prepustiti poetizam druge vrste velikih pesnika. Večeras vam zajedno poklanjamo prelepe note, od klasične muzike do džeza i daćemo sve od sebe da to bude prelepo veče“ navela je Berić.

Istaknuti operski pevač Oliver Njego je podsetio na smrt voljene koleginice Merime Njegomir, koja je proteklih godina zajedno nastupala sa poznatim triom.

„Ne mogu da se otmem utisku da smo ovaj prostor delili zajedno sa našim članom a to je Merima Njegomir, koje više nema. Mi ćemo večeras pokušati da se setimo i nje, pevaćemo ono što smo delili sa njom, biće nam nedostatak u duetima, a njoj neka Bog podari Rajsko naselje. Mi dalje idemo kroz život, dosta stameno i sa dosta ljubavi i pozitivne energije, kada dolazi poziv sa Kosova i Metohije. Kada nas god neko pozove sa Kosova mi se rado odazovemo i nadam se da ćemo večeras u punom tonalnom sjaju odgovoriti“ rekao je Njego.

Pijanista Nikola Rackov istakao da je da večerašnju publiku očekuje široka lepeza raznih muzičkih žanrova, od opere do afroameričkog džeza.

„Uspomena na našu koleginicu Merimu Njegomir živi i mi ćemo već u povratku u ponedeljak napraviti tradicionalni koncert „Vidovdanska rukovet“ u počast Merimi Njegomir i osnivanju njene fondacije za stimulaciju mladog naraštaja vokalne i instrumentalne narodne muzike. Ovo što ćemo večeras u izvesti, to je naša vizit karta a ovi ljudi su majstori žanrova, od opera, ruskih romansi, do afroameričkog džeza“ rekao je Rackov.

Koncert će biti održan u Mitrovačkom dvoru sa početkom u 20 časova.

Ulaz je slobodan.

Comments

Pročitaj još