• Početna>
  • Vesti>

Vučić razgovarao sa Ramom i Kovačevskim, sutra u podne odluka o učešću na samitu u Briselu

Foto Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da će sutra u podne biti objavljena odluka o učešću predstavnika Srbije, Albanije i Severne Makedonije na samitu EU – Zapadni Balkan u Briselu. U toku su konsultacije Vučića sa savetnicima i članovima Vlade.

Aleksandar Vučić je na Instagram profilu @buducnostsrbijeav objavio da je jutros putem video-linka razgovarao sa albanskim i makedonskim premijerom, Edijem Ramom i Dimitrom Kovačevskim, o predstojećem samitu EU – Zapadni Balkan u Briselu.

“Dogovorili smo se da ćemo, nakon konsultacija sa našim vladama i savetnicima, sutra u podne objaviti odluku o tome da li ćemo prisustvovati ovom skupu”, naveo je Vučić.

Istakao je da su tokom razgovora razmenili mišljenja i o budućim koracima inicijative “Otvoreni Balkan” – sajmu vina, koji će okupiti najbolje vinare iz regiona, kao i o narednom sastanku na kojem će razmotriti brojna pitanja od interesa za građane.

“Zajedno se borimo za jasnu perspektivu Zapadnog Balkana, još jaču saradnju i bolje povezivanje”, naveo je Vučić.

Konsultacije Vučića sa savetnicima i članovima vlade su u toku.

Dimitar Kovačevski je na svom Fejsbuk profilu takođe objavio da će konačna odluka o učešću na samitu EU – Zapadni Balkan sutra biti saopštena.

Comments

Pročitaj još