• Početna>
  • Vesti>

Stano: Glavni pregovarači Beograda i Prištine u utorak o energetici

Foto: Tanjug

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak organizovaće sutra u Briselu novu rundu dijaloga na nivou glavnih pregovarača, potvrdio je Tanjugu portparol EU Peter Stano.

Peter Stano je izjavio da će fokus razgovora biti na finalizaciji mape puta koja bi trebalo da olakša primenu dogovora o energetici iz 2013. i 2015. godine.

“Razgovaraće se i o drugim pitanjima, ukljućujući i pripreme za sledeći sastanak dijaloga na visokom političkom nivou”, objasnio je Stano.

U diplomatskim izvorima u Briselu kažu da su Beograd i Priština gotovo finalizovali dogovor o primeni sporazuma o energetici, a da su i pregovori o deklaraciji o nestalim osobama u završnoj fazi.

Zvaničnici EU najavili su i da pre letnje pauze očekuju da će se u Briselu održati još jedna runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou.

Predsednik Aleksandra Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tada bi mogli da potvrde eventualni dogovor o energetici i nestalima, postignut na nivou glavnih pregovarača.

Comments

Pročitaj još