Opljačkane dve prodavnice u Velikoj Hoči

U noći između petka i subote obijene su dve prodavnice u Velikoj Hoči, vlasnika Miroslava Lukića i Bojana Pavlovića, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi, ukradene su kase sa novcem i gotovo sva vrednija roba iz njih. Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, navode iz Kancelarije.

„Reč je o nesumnjivo još jednom ekonomskom udaru na Srbe koji žive u ovoj enklavi u Metohiji i koji se u veoma teškim uslovima trude da prežive, jer su im ove prodavnice bile značajan izvor prihoda. Zbog toga im je na ovaj način ugrožena i egzistencija“, ocenjuju iz Kancelarije. 

Ovaj slučaj ne sme ostati samo crtica u izveštaju lokalne policije, poručuju iz Kancelarije i ujedno insistiraju da se počinioci kazne i adekvatno sankcionišu, jer, dodaje se, samo tako ovakva dela mogu biti sprečena u budućnosti. 

„Srbi i njihova imovina na KiM učestalo su mete kriminalaca i ekstremista u pokrajini upravo jer ne postoji politička volja u Prištini da se takvom delovanju stane na put, već se naprotiv, takve akcije podstiču neodgovornim i zapaljivim izjavama albanskih političara“, stoji u saopštenju.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još