• Početna>
  • Vesti>

Dom kulture “Stari Kolašin”organizuje promociju romana Vesne Kapor “Nebo,tako duboko”

Foto: PKC "Akvarijus"

Dom kulture “Stari Kolašin” u utorak 7. juna, u 19.30 organizuje promociju romana “Nebo, tako duboko”, književnice Vesne Kapor.

Vesna Kapor rođena je u Nevesinju, u Hercegovini, gde je završila osnovnu školu Risto Proroković i Srednjoškolski centar Blagoje Parović. Filološki fakultet je završila u Beogradu. Objavila je roman Tri samoće ili mjesto nedovršenih stvari (SKZ, 2010, Filip Višnjić, 2011) i zbirku priča Po sećanju se hoda kao po mesečini (Agora, 2014, Filip Višnjić, 2016). Dobitnica je nagrade “Laza Kostić” i nagrade Miloša Crnjanskog. Zbirka priča Po sećanju se hoda kao po mesečini bila je i u najužem izboru za Andrićevu nagradu, nagradu Stevan Sremac i nagradu Meša Selimović. Kratku prozu Kao što i vama želim objavila u kraljevačkoj Povelji, 2016. godine, a zbirku priča Venac za oca, 2018. godine u beogradskoj SKZ. Dobitnica nagrade Kondir Kosovke devojke za 2018. godinu.

Radi u Studentskom centru u Beogradu kao urednik književnog programa. Autor je regionalnog književno-vizuelnog konkursa za mlade pisce Reč u prostoru i priređivač istoimenog zbornika. Pored predstavljanja aktuelne književne scene, različitih poetika i generacija, priredila je tribinske cikluse: Kako se piše pričaDnevnik o CrnjanskomTradicionalno i moderno u srpskoj književnostiPolitika i književnostDva glasa, ženski i muški princip u pesništvuMladi autori na književnoj sceniGlobalizacija, sad i ovde, plus i minusSmisao pisanja u (N)ovom vekuVeliki rat i književnostNaši savremenici – klasici srpske književnostiSavremena ruska književnost i Veliki ratpriče o piscima: Bojić i Dis. Dobitnica je i Povelje zahvalnosti Filološkog fakulteta u Beogradu za izuzetan doprinos i uspešnu saradnju u razvoju nastave, jezika, književnosti i kulture.

Comments

Pročitaj još