Mehaj i Svećlja na Jarinju i Brnjaku

Kosovski ministar unutrašnjih poslova i ministar odbrane bili su na Jarinju i Brnjaku.

„Povećano i nezaustavljivo angažovanje jedinica kosovske policije, suzbijanje krijumčarenja i efikasna kontrola granica daju vidljive rezultate“, pohvalio se Đeljalj Svećlja na svojoj Fejsbuk stranici, gde objavljuje informacije za javnost o aktivnostima.

Navodi da je zajedno sa Armendom Mehajem obišao „dva granična prelaza na kojima je takođe u toku implementacija sporazuma“. Nije naveo na koji konkretno i misli.

„Ostajemo posvećeni izgradnji i jačanju naših kapaciteta prema našem cilju vladavine prava u svakom kutku naše zemlje“, poručio je.

Svećlja je više puta obilazio Jarinje i Brnjak

Dolazak visokih zvaničnika Kosova na Sever tokom prethodnih godina bio je pre izuzetak nego redovna aktivnost.

Poslednji za javnost poznat sporazum jeste onaj iz oktobra prošle godine kada je okončana tronedeljna blokada upravo ovih prelaza, i kada je Svećlja takođe obišao Jarinje i Brnjak u prvom danu njegove primene.

Od tada je više puta dolazio na iste prelaze, pojačano od izbijanja rata u Ukrajini. Poslednji put bio je u aprilu. Mehaj, sa druge strane, nije bio viđan na Severu do nedavno, kada je u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Leposaviću, posetio porodice poginulih pripadnika OVK 3. maja.

Comments

Pročitaj još