• Početna>
  • Vesti>

Kosovska Mitrovica: Matursko veče učenika Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas”

Foto: Radio Kontakt Plus

Maturanti Tehničke škole “Mihailo Petrović Alas” u Kosovskoj Mitrovici, sinoć su proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Učenici pomenute škole najpre su se okupili na sportskim terenima, koji se nalaze u neposrednoj blizini Studentskog centra u Mitrovici.

Maturanti su zatim prodefilovali ulicom Kralja Petra I, a potom je kod spomenika knezu Lazaru usledilo grupno fotografisanje.

Vršilac dužnosti direktora škole, Biljana Jović, izrazila je zadovoljstvo što su se đaci, kolektiv, roditelji i prijatelji ponovo okupili, jer je prethodne dve godine bilo zabranjeno organizovanje maturskih proslava usled pandemije korona virusa.

„Maksimalno smo se trudili, moje kolege i ja, da vam tokom školoovanja usadimo ne samo znanje, nego i životne vrednosti… Želim da vam matursko veče ostane u lepom sećanju. Ovaj trenutak nije ovekovečen harmonikom ili uz trubače, kao što je to običaj, ali razumete zbog čega je to tako (nedavno je preminuo direktor škole Radovan Tanić, prim. aut.)“, rekla je Jović svojim učenicima.

Za đaka generacije proglašen je Radovan Dejanović.

On je kao nagradu od kolektiva škole dobio besplatnu obuku za vozača “B” kategorije.

Maturanti su, kao i prethodnih godina, autobusima organizovano otišli na proslavu, u sklopu akcije “Na maturu bez automobila”, koja ima za cilj podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju.

Najavljeno je da će se kućama vratiti vozilima mitrovičkih taksi udruženja.

Comments

Pročitaj još