• Početna>
  • Vesti>

Rakić: Zabrana služenja liturgije u Hramu Hrista Spasa je kršenje osnovnih ljudskih prava i direktan udar na Srbe

Foto: Radio Mitrovica sever

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ocenio je da je zabrana služenja liturgije u Hramu Hrista Spasa u Prištini kršenje osnovnih ljudskih prava srpske zajednice na Kosovu i direktan udar na sve Srbe, koji žive na ovim prostorima.

Rakić navodi da je duboko verovao da su ovakve stvari na Kosovu prošlost i dodaje da narodi koji žive ovde treba da rade na izgradnji međusobnog pomirenja i poverenja, uz poštovanje svih vera.

”Ovo što se jutros dogodilo sveštenstvu i vernom narodu, koji osim da obeleže veliki praznik nisu imali nikakvu drugu nameru, ne samo da je loša poruka nego i crveni alarm za međunarodnu zajednicu da se stvari moraju nazvati pravim imenom, a to je da ne postoji jednakost među narodima i da se ovim činom šalje jasna poruka da Srbi u svojim svetinjama ne mogu slobodno da propovedaju svoju veru kao i to da ne postoji verska ravnopravnost” naveo je Rakić u svom saopštenju.

“Ovo je i pokazatelj da pored toga što se borimo na svim ostalim poljima da stvorimo bolje uslove života za naš narod, moraćemo još odlučnije da se borimo da se zvono sa srpskih crkvi čuje svuda tamo gde one postoje” zaključio je Rakić.

Comments

Pročitaj još