• Početna>
  • Vesti>

Izgoreo automobil u selu Prelez: Vlasnik sumnja da je zapaljen; KP – „podmetanje požara“

Automobil „Audi A6 allroad“ izgoreo je preksinoć nakon ponoći u selu Prelez na teritoriji opštine Zubin Potok. Vatru su potom ugasili vatrogasci. Marko Apostolović iz Joševika, koji tvrdi da je vlasnik automobila, sumnja da mu je vozilo zapaljeno. Iz policije su potvrdili za KoSSev da je slučaj klasifikovan kao podmetanje požara i da je istraga u toku.

oSSev portalu javio se kasno sinoć Marko Apostolović iz Joševika, navodeći da mu je veče pre toga izgoreo automobil.

Tvrdi da je vozilo parkirao pored puta u selu Prelez, a nakon što su mu se pocepale gume usled odrona na putu.

Apostolović kaže da u trenutku kada je izbio požar nije bio u blizini automobila, već da su ga o tome obavestili sa obližnje benzinske pumpe. On smatra da mu je automobil zapaljen.

„Oko pola jedan su mi javili da mi gori auto, sada da li je zapaljen ne znam ni ja, ali delovi su leteli. S obzirom na to da je raznet prednji deo – hauba i sve ostalo, ja sumnjam da je neka eksplozivna naprava“, tvrdi sagovornik KoSSev-a, navodeći da je vozilo bilo u dobrom stanju, odnosno da nije postojao kvar.

Kaže da je odmah zatim slučaj prijavio policiji, ali i da smatra da službenici KP nisu „ispoštovali proceduru“ tokom vršenja uviđaja.

„Ako izgleda kao da je automobil zapaljen, valjda treba da se odradi ekspertiza. Nije urađena ekspertiza, ni forenzičari nisu izašli na teren. Samo su došli i slikali, to je trajalo minut-dva i otišli su“, kazao je Apostolović.

Tvrdi i da je juče otišao u južni deo Mitrovice, kako bi uložio žalbu na rad policije u Zubinom Potoku.

Iz Kosovske policije potvrdili su danas u 24-časovnom izveštaju da im je prijavljeno da je „zapaljen automobil srpskih registarskih oznaka pod nepoznatim okolnostima“, kao i da su požar ugasili vatrogasci.

Ujedno, zamenik komandira Kosovske policije regiona Sever, Besim Hoti, potvrdio je u razgovoru za KoSSev da je slučaj klasifikovan kao podmetanje požara.

„On je ostavio automobil jer su mu se, kako je rekao, izbušile gume i neko je, kako sumnjamo, podmetnuo požar. Slučaj je označen kao podmetanje požara, a šta stoji iza toga, istraga će da pokaže“, naveo je Hoti.

On dodaje da žalilac u svojoj izjavi policiji nije naveo konkretno osobu koja bi mogla da bude potencijalni osumnjičeni, odnosno, da ni u koga nije posumnjao.

Povodom navoda Apostolovića o tome da policija tokom uviđaja navodno nije ispoštovala proceduru, Hoti kaže da su službenici KP uradili svoj deo posla i slučaj okarakterisali kao krivično delo – podmetanje požara.

„Tu su bili i vatrogasci koji su gasili požar, a istraga je morala da radi deo svog posla. Tu su protivpožarni inspektori zaduženi da potvrde čime je podmetnut požar. Nije to posao policije već protivpožarnih inspektora koji treba da utvrde kako je došlo do požara. Nakon toga oni obaveste nas, a mi tužioca, postoji procedura“, objasnio je Hoti, još jednom ponovivši da je istraga u toku.

Izvor i foto KoSSev

Comments

Pročitaj još