• Početna>
  • Vesti>

Još jedna osoba uhapšena u sklopu akcije „Brezovica“

Novo hapšenje izvršeno je danas u okviru akcije „Brezovica“. Na prelazu Vrbnica uhapšen je R. M, kojem je određeno 48-časovno zadržavanje, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu.

Uhapšenom R. M. na teret se stavljaju krivična dela „Primanje mita“ i „Vršenje uticaja“.

Naime, kako navodi Osnovno tužilaštvo, R. M. se sumnjiči za posredovanje u primanju mita za službena lica kosovskog ministarstva životne sredine i prostornog planiranja zajedno sa Z. G. i A. Dž. (A. Xh.), za izdavanje ekoloških i vodnih dozvola investitorima na području Brezovice, a za šta je navodno primio oko 70,000 evra.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu navelo je i da se R. M. nije nalazio u svojoj kući tokom prethodnog pretresa u sklopu akcije „Brezovica“, kada su uhapšene četiri osobe.

Tužilaštvo je najavilo i da će od Osnovnog suda u Uroševcu zatražiti sudski pritvor za R. M.

Operacija „Brezovica“ započeta je krajem prošle godine protiv lica koja su pod sumnjom za izdavanje građevinskih dozvola u Nacionalnom parku „Šara“, na području Brezovice.

Aktivnosti policije u sklopu ove operacije realizovane su u više navrata i uvek su rezultirale hapšenjima većeg broja osumnjičenih.

Poslednja akcija sprovedena je 26. maja kada su uhapšene četiri osobe, među kojima je i bivši sekretar kosovskog ministarstva infrastrukture.

U prvom, odnosno početnom delu policijske akcije „Brezovica“ – 21. decembra prošle godine uhapšeno je 10 lica, među kojima i bivši predsednik opštine Štrpce, Bratislav Nikolić.

Comments

Pročitaj još